Meer omzet en meer vrijheid door online kappersagenda

Digital technologies in any business. Close-up of young bearded man holding digital tablet while standing at barbershop

Meer omzet en meer vrijheid

Meer omzet en meer vrijheid gaan voor een ondernemer vaak niet samen. Het één gaat vaak ten koste van het ander.
En over kosten gesproken; wat staat er dan qua uitgaven tegenover? Omzet is leuk, maar alleen wanneer de kosten evenredig lopen. Of sterker nog; meer omzet met nauwelijks kosten. De oplossing ligt in het digitaal gaan; een online kappersagenda.
Eén waarbij je geen vaste hoge kosten betaalt, maar één op basis van ‘No cure no pay”. Dan weet je zeker dat het een win-win invulling is voor je ondernemerschap.

Kappers wilden niet digitaal gaan

Hoe moeilijk was het 13 jaar geleden….na meer dan een jaar bouwen aan een online platform om online je kappersafspraak te kunnen maken, wilden veel kappers niet online! Ze geloofden er niet in. De papieren agenda in de kapsalon was voor veel ondernemers prima. Internet was nog niet aanwezig in de salons. Een online agenda had volgens hun geen toegevoegde waarde. Het zou niet gaan werken en een online agenda zou zeker ten koste gaan van de vrijheid van het ondernemerschap. Met een papieren agenda kun je schrijven, strepen en doorhalen. Ideaal!

We tuften iedere dag het hele land door om demo’s te geven van de zeer doordachte online kappersagenda en we moeten bekennen….de verkoop ging moeizaam. Toch durfden een aantal vooruitstrevende salons het wel aan, sprongen de digitale sloot over en merkten het verschil.

Paar miljoen kappersafspraken per jaar

Nu 13 jaar later….We verwerken inmiddels een paar miljoen kappersafspraken per jaar en het kappersreserveringssysteem groeit wekelijks met vele nieuwe kapsalons en barbershops in Nederland maar ook al in het buitenland. Demo’s geven we alleen nog online. Kapsalons van het eerste uur zijn inmiddels onze voorbeeld salons geworden. Ze zijn uitgegroeid tot zeer goedlopende bedrijven en een aantal hebben inmiddels meerdere vestigingen.

Vrijheid dubbel terug

De vrijheid die men dacht kwijt te raken met een online agenda, blijkt de ondernemer juist dubbel terug te ontvangen. Laatst had een kapster van een mooie kapsalon in het Noorden een oude papieren agenda terug gevonden van jaren geleden. “Wat een gekras, wat een onduidelijke ongeorganiseerde massa, niet te geloven dat we op die manier alles eerst regelden. We willen nooit meer terug naar de papieren agenda en zijn super blij dat we zijn overgegaan op jullie reserveringssysteem” gaf ze aan.

Veel nieuwe klanten

De online agenda bracht deze salon niet alleen heel veel nieuwe klanten, maar bracht ook een goed gevuld agenda overzicht voor de medewerkers en de ondernemer. Daarnaast wordt er bij aangesloten salons direct een klantenbestand opgebouwd en bijgehouden. Roosters van werknemers, vrije dagen/uren en behandelingen kunnen zeer eenvoudig worden ingevoerd door de ondernemer.

Alles automatisch

No-shows waren opeens ook nagenoeg verleden tijd doordat klanten een bevestiging en een herinnering van de afspraak ontvingen. Hier hoef je als ondernemer helemaal niks voor te doen. Alles gebeurd automatisch. Wordt er een afspraak geannuleerd of verzet? Dan is die afspraak vaak al direct weer ingevuld door een andere klant die online een afspraak boekt. Geweldig om te zien hoe er op deze manier bijna geen “verloren uren” meer zijn.

Ook ZZP-ers stappen massaal over op een online kappersagenda. Juist als ZZP-er wil je altijd bereikbaar zijn voor reserveringen en vind je het fijn om niet gestoord te worden tijdens de behandelingen of in je vrije tijd. Na je werktijd nog massaal Whats app berichten beantwoorden? Met de online kappersagenda is dit voor veel ondernemers gelukkig verleden tijd.

Vandaag liggen de welkomst pakketten weer klaar voor de nieuwe salons die zich deze week hebben geregistreerd voor de online agenda.
Het contact met de salons en de enthousiaste verhalen van saloneigenaren geeft ons iedere week weer veel positieve energie.

Blog van Arwina
Marketing manager 1Kapper.nl en 1BeautyAfspraak.nl

Informatie over online kappersagenda “No cure No pay” 
Informatie voor kapperssoftware voor ZZP-ers