De grote onthulling van 1Kapper.nl

Het is bijna zover...de grote onthulling van 1Kapper.nl

Het is bijna zover….het nieuwe reserveringssysteem 1Kapper.nl komt eraan.

1Kapper.nl kwam zo’n 15 jaar geleden als eerste op de markt met een online reserveringssysteem voor kapsalons.
Maar wat schetste de verbazing; na meer dan een jaar bouwen aan een online platform om online je kappersafspraak te kunnen maken, wilden kapsalons helemaal niet online! Ze geloofden niet in een online agenda en de papieren agenda die ze al jaren gebruikten in de kapsalon werkte nog prima.
Daarnaast, je kunt je het niet voorstellen, was internet vaak nog helemaal niet aanwezig in een salon.

Nee…een online agenda had volgens saloneigenaren geen enkele toegevoegde waarde. De verkoop van de online agenda en boekingsplatform ging langzaam en moeizaam. Sceptisch waren de meesten en vooral terughoudend. Laat eerst iemand anders het maar proberen, voordat ik hiermee in zee ga; dachten ze.

Toch durfden een aantal vooruitstrevende salons het wel aan. Ze sprongen de digitale sloot over en zagen en hoorden direct het verschil. De agenda deed zijn werk, de salon werd opeens veel beter gevonden door nieuwe klanten en de omzet in deze salons steeg. En ook klanten waren enthousiast geworden aangezien ze bevestigingen en reminders van hun afspraak ontvingen en vooral, een kappersafspraak konden maken wanneer het hun uitkwam. Afspraken kwamen 24/7 binnen bij salons, in het weekend, ‘s avonds of zelfs tijdens nachtdiensten.

Inmiddels zijn we 15 jaar verder en hebben alle salons in Nederland wel internet en/of een tablet, laptop of computer in de salon. 1Kapper.nl heeft zich bewezen en verwerkt inmiddels meer dan een paar miljoen kappersafspraken per jaar. Het kappersreserveringssysteem groeit wekelijks met vele nieuwe kapsalons en barbershops in Nederland maar ook al in het buitenland.

Uiteraard zijn de minimale onkosten van deze online agenda (vanaf circa 0.25 cent per online afspraak) duurder dan een papieren agenda, maar het levert een salon ontzettend veel op. Er zijn salons die hebben aangegeven dat ze groot zijn geworden door 1Kapper.nl. Andere salons willen niet groter groeien, maar die hebben de agenda dan wel goed volgeboekt staan. Salons waarderen de eerlijke formule, no cure no pay, bij 1Kapper.nl. Hierdoor hebben ze geen vaste maandelijkse hoge kosten wanneer de salon geen reserveringen ontvangt. Zeker in Coronatijd hebben veel salons hierdoor het hoofd boven water kunnen houden.

Niet stil gezeten in de afgelopen jaren:
Na het succes van de online agenda, kwam al snel de vraag naar een gekoppeld kassasysteem. Vervolgens belden diverse andere salons met de vraag om een soortgelijk systeem te maken voor de beautybranche; beautysalons, pedicures, nagelstudios, massagesalons, zonnestudio’s hadden ook de behoefte aan een online boekingssysteem. Dat werd de geboorte van het zusje van 1Kapper.nl ; 1BeautyAfspraak.nl.
In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe features toegevoegd aan de online agenda, maar om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd heeft 1Kapper.nl een paar jaar geleden besloten om het boekingsplatform 1Kapper.nl, het zusje 1BeautyAfspraak.nl en het kassasysteem totaal te herbouwen om het in de style van 2023 te creëren. Op deze manier is 1Kapper.nl en 1BeautyAfspraak.nl helemaal voor de toekomst.

Alle aangesloten salons worden binnenkort overgezet naar het nieuwe boekingsplatform, maar hiervoor hoeven ze zelf niks te doen. Alle klantenkaarten, reserveringen, roosters, behandelingen en agenda’s zullen automatisch worden overgezet. De programmeurs zijn bezig om de laatste puntjes op de “i” te zetten, maar dan is het zover.

We houden jullie op de hoogte!

Blog van Arwina
Marketing manager 1Kapper.nl en 1BeautyAfspraak.nl

Lees ook:
De nr. 1 Online Kappersagenda – Meer omzet en klanten (1kappersoftware.nl)

Online de kapper reserveren?
Een online afspraak maak je snel op www.1Kapper.nl!
Online een (beauty) salon reserveren?
Een online afspraak maak je snel op www.1Beautyafspraak.nl!